Beveilig uw boot met een GPS tracker

Wat is er lekkerder dan na een drukke dag het water op te gaan? Of op een zonnige dag met uw boot te vertrekken en te zien waar u uitkomt? Precies. Niks. Uw sloep, jacht, tender of sportboot is waardevol en brengt u veel plezier. U wilt er dan ook niet aan denken dat hij er niet meer ligt als u in de haven aankomt. Om vanuit huis toch een oogje in het zeil te houden, kan een GPS tracker in uw boot dé perfecte oplossing zijn. We vertellen u er meer over.

GPS tracker voor uw boot

Het idee is niet nieuw. Door een GPS tracker in uw boot te installeren, krijgt u continu meldingen van de locatie van uw vaartuig. Een kleine GPS ontvanger in uw boot bepaalt de locatie en stuurt deze automatisch via een ingebouwde data-simkaart naar een beveiligde server. U kunt deze locaties eenvoudig bekijken via uw computer, of nog handiger, via een gratis smartphone-app. Zo kunt u vanaf de bank, uw bed of zelfs onder de douche in de gaten houden dat uw vaartuig nog steeds ligt waar het hoort.

Uw boot beveiligen

 

Maar er is meer dan alleen locatiebepaling. Als er wordt gerommeld met de stroomvoorziening van uw boot, wilt u dat weten. Worden de accu’s gestolen? De boottracker merkt het en geeft direct een sabotagemelding. En als uw boot vaart zonder dat het contact is ingeschakeld (bijvoorbeeld omdat hij op een dieplader wordt getrokken), krijgt u ook daarvan direct een melding. Daarnaast kunt u kiezen voor extra opties zoals snelheidsmeldingen en veiligheidszones. Als uw boot buiten de zone komt of sneller gaat dan een bepaalde snelheid, wordt u direct op de hoogte gebracht.

De beste GPS tracker kiezen

Maar hoe kiest u nu de beste GPS tracker? Er zijn er namelijk zoveel. Ons advies: kijk naar de prijs-kwaliteitverhouding. De duurste optie biedt vaak functies die u niet nodig heeft en de goedkoopste kan te beperkt zijn. De beste GPS tracker is degene die u de keuze geeft. Met verschillende servicelevels (of pakketten) kunt u zelf bepalen wat u nodig heeft. En als uw behoeften veranderen, kunt u het pakket eenvoudig aanpassen.

Zo kunt u met een gerust hart blijven genieten van uw tijd op het water, wetende dat uw boot goed beveiligd is.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/boot/

Over de auteur

Scroll naar boven