Grotere accupakketten en hogere laadsnelheden elektrische auto’s

De wereld van de elektrische auto staat op een splitsing. Enerzijds gaan we naar steeds sterkere elektromotoren, grotere accupakketten en tegelijkertijd hogere laadsnelheden, simpelweg omdat dit nodig is om de enorme accu’s te kunnen laden. Rijd je elektrisch, dan is de kans groot dat je al een keer bij een 400 kW-lader gestaan hebt. Aan de andere kant beweegt de markt in de richting van goedkopere, kleinere auto’s die de kloof moeten verkleinen voor de gemiddelde autogebruiker. Een bijzondere markt dus, waarin de SUV, cross-over en luxe auto naast de compacte stadsautootjes komen te staan bij de dealer. 

Wat kunnen we verwachten van de elektrische auto van de toekomst?

De verwachting is dat de concurrentie op de markt aanzienlijk toe zal nemen, zeker omdat Aziatische merken nu al meer dan een jaar bezig zijn met het ontwerpen en ontwikkelen van modellen voor de Europese markt. Zij houden een ontwikkelingsproces van zo’n 2,5 jaar aan, wat betekent dat we eind 2024 de eerste modellen op de markt mogen verwachten.

Tegelijkertijd zijn grote autofabrikanten in Europa en Amerika aan het werk om grotere, sterkere modellen te maken, waarbij de nadruk ligt op de SUV en crossover, een marktsegment dat de laatste jaren al bijzonder populair gebleken is en nog steeds meer aandacht krijgt. Hier kunnen we niet alleen uitkijken naar grotere accupakketten, maar ook meer features (al dan niet als optie voor de auto).

Een andere ontwikkeling die onderweg is, is een inhaalslag op het gebied van de autobanden. Met de specifieke wensen en unieke eigenschappen van de EV is hier namelijk nog veel te doen om het relatief geringe aanbod interessanter te maken. 

Waar moet je nu al rekening mee houden?

Overweeg je binnenkort een (nieuwe) elektrische auto te kopen en ben je nu op zoek naar een laadpaal? Kies dan een sterker model (11 of zelfs 22 kW) en laat een elektricien kijken naar de aansluiting voor de laadpaal om een optimale laadsnelheid te garanderen. Met de omvang van de accupakketten van de huidige en toekomstige elektrische auto’s heb je het vermogen namelijk écht wel nodig. 

 

Over de auteur

Scroll naar boven