De basisonderdelen van een fiets

Fietsonderdelen kopen is iets wat je niet vaak doet, maar wanneer je dit wel moet doen, kom je in aanmerking met allerlei verschillende termen die je waarschijnlijk niks zeggen. Het is dus handig om te weten wat de basisonderdelen van een fiets zijn. In dit artikel neem ik je hierin mee.

 

Het frame

Het belangrijkste is natuurlijk het frame, dit is de basis van de fiets. Het allerbelangrijkste is dat het frame de juiste maat heeft voor jou en in goede staat is. 

 

Het stuur

Om bochten te kunnen maken en recht op de weg te blijven is een stuur natuurlijk erg belangrijk. Het stuur is een van de drie punten waar de fietser verbinding maakt met de fiets. Wanneer je een stuur koopt moet je op verschillende dingen letten, zoals de breedte en de drop. 

 

De wielen

Een fiets heeft natuurlijk twee wielen, maar een wiel bestaat van zichzelf nog uit zes onderdelen, namelijk de velg, de spaken, spaaknippels, de naas , de as en de body bij het achterwiel. Het is dus een ingewikkelder deel als de meeste mensen denken.

 

De banden

Hoe lekker je kan fietsen wordt grotendeels bepaald door de banden die je gebruikt. Voor verschillende soorten fietsen zijn ander soort banden nodig. Zo hebben wielrenfietsen hele dunne banden en zien we bij mountainbikes juist weer hele dikken banden.

 

Pedalen en het zadel

Als laatste willen we nog de twee andere verbindingspunten tussen de fietser en de fiets benoemen, namelijk de pedalen en het zadel. Je kan zelf kiezen wat voor soort pedalen je op je fiets wilt hebben, maar het belangrijkste is dat je ze goed kan bewegen. Bij het zadel kan je kiezen voor comfort of voor effiecientie. 

 

Eigenlijk heb je voor alle verschillende soorten fietsen andere fietsonderdelen nodig. Ben jij nog op zoek naar goede kwaliteit fietsonderdelen? Neem dan zeker een kijkje bij omnibikeparts.

De basisonderdelen van een fiets

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *